Joepie Thijssen

Ik ben Joepie, de oprichter en headcoach van Dutch Barbell Club. Hiervoor ben ik meer dan 22 jaar werkzaam geweest voor Defensie, 11de Luchtmobiele Brigade. Als dienstplichtig soldaat ben ik begonnen en in een van mijn laatste functies heb ik gediend als ploegcommandant van het Nederlandse Pathfinder peloton. Tijdens mijn carrière heb ik deelgenomen aan meerdere uitzendingen en ben ingezet in soms één van de meest gevaarlijkste omgevingen en vijandigste gebieden te wereld.

“Zolang je een hartslag hebt kan je vechten en je bent pas verslagen als je opgeeft” – Joepie Thijssen

Joepie Thijssen – Mediacentrum Defensie

De rekening die ik hiervoor betaalde was, dat er bij mij PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis) werd vastgesteld en daarmee een abrupt einde kwam aan mijn schitterende carrière binnen Defensie. Mijn hele leven stortte in. Defensie was geen baan voor mij, maar mijn roeping. Privé kreeg ik het verlies van mijn dochtertje Cris en een echtscheiding te verwerken.

De eerste vraag die in mij opkwam was… wat ga ik doen? Hoe ga ik mijzelf leren hiermee om te gaan en wat wil ik in deze wereld nog gaan betekenen? Ik kan de wereld oneerlijk vinden, medelijden hebben met mijzelf, of mijzelf in de slachtofferrol plaatsen. Of… vechten… gewoon opstaan en vechten, om er sterker uit te komen en op zoek te gaan naar mijn nieuwe missie. Mijn doel in het leven.

Zolang je een hartslag hebt, kan je vechten en je bent pas verslagen als je opgeeft. Soms zijn de meest duistere ervaringen of moeilijkste momenten in je leven, juist die momenten waar je het meest van leert. Na een revalidatieproces vond ik noodgedwongen mijn missie. Niet in Verweggistan, maar hier, dicht bij huis. Ik vond een doel. Een doel om een belangrijke bijdrage te leveren aan andermans leven. Van waarde te zijn en een verschil te maken.

Mijn idee, het opzetten van een sportschool, ben ik gaan uitwerken. Ik geloof dat leden de hartslag moeten zijn van elke sportschool. Dat jij een uniek persoon bent en geen nummer. Dutch Barbell Club heb ik vanaf de grond opgebouwd tot dat wat het nu is. Tijdens het proces, en zelfs nu nog heb ik soms vele twijfels. Kan ik dit wel? Doe ik het wel goed? Hoe moet ik zoiets aanpakken? Wat als het niet lukt? Uiteindelijk denk ik dat je gewoon dichtbij jezelf moet blijven, vertrouwen op je gevoel en lekker moet genieten van de reis, het gehele proces.

“Attitude is a little thing that makes a big difference”

Met mijn achtergrond binnen Defensie, levenservaring en ervaring als militair rugby International neem ik exclusieve invalshoeken mee in mijn krachttrainingen en lessen. Ik ben een gekwalificeerde KNKF Krachttrainer, KNKF instructeur Olympisch gewichtheffen en KNKF Powerlifting trainer. Ik zal de trainingen gebruiken om je te leren vechten tegen de wil om te stoppen. Je zal met plezier, humor en een mooie dosis relativeringsvermogen telkens je grens een beetje gaan verleggen en je persoonseigenschappen (her)ontdekken.

Het belangrijkste is om plezier te beleven in wat je doet. Heb je plezier, dan kom je terug om te trainen. Kom je terug om te trainen, dan krijg je continuïteit. Heb je continuïteit, dan volgt resultaat. Heb je resultaat, dan haal je doelstellingen. Dit is het, ik ga het niet moeilijker maken dan het is!

Krachttraining op zijn best!

Volg ons op